Friday, December 6, 2013

Lets flaaaaiiiiiihhhhh

Assalam peeps..
Haaa jom sambung cerita ceriti kita..
First of all meet my gojes roomies... jeng jeng jeng
Both of them are taken already naaaa.. no try try..
Im very blessed to have then as my roomate throughout this year. They are really helpful and never tired to respond to my ridiculous questions. Lepas tu gelakkan aku kawkaw punya.. kengkadang lahabau jugak.
Apa apa pun semua pemenang tiada pengalah.. ehh macam salah channel pulak..
Most of all, i thank both of you soooooo much for taking a very good first clasc care of myself. Korang sabar ngan aku and harap terus sabar for the next if-you-are-not-getting-the-best-result-you-are-going-to-be-a-gorgeous-repeater semester.
Well till next time bye everyboddaaaayyyhhhh
Assalamualaikum

Monday, December 2, 2013

Ghendu

Asslam peeps..
Haaa rindu la tuhhh... i know mehh x yah nak cover line sangat.. agak agak dah dekat setengah tahun i tak menulis kat sini. Sibuk bak hanggggg.. plus m a l a s.. haha
Haritu i dah janji nak cerita pasal kms kan..
Okey.. eventhough i ambik a-level linguistics tapi kami linguist ditempatkan di kelas yang sama dengan the gorgeos expressive fantastic amazing bang bang boom TESLIANS..
And sepanjang semester satu ni, macam aktiviti dan kenangan yang dah terukir di bintang, bulan dan sebagainya.
In the very next post, INshaAllah i will be posting about all the activities that have been taken place throughout this semester.
And for your information, now here i am. HOMEEE!!! YEAHYEAHYEAH... hoihoiyahoi.. heee
Till then..
Babai y'all
Assalamualaikum

Saturday, June 22, 2013

Kolej Mara Seremban #2

assalam peeps...

since kms dah keluarkan registration online and semuanya dah settle, sekarang tinggal lagi medical check up. masalah timbul bila mara tak keluarkan surat tawaran penuh yang sepatutnya mengandungi medical check up form. then kms lah yang keluarkan akhirnya. tapi masa yang tinggal hanya seminggu sebelum registration day. nak tak nak kena lah buat dekat hospital swasta. mahal banyak lah kott.

dekat FB adalah kawan ni yang buat group untuk memudahkan perbincangan. the best part is when the seniors also join the group. uninvited.LOL . macam tau tau je kitorang tengah lost tak tau nak tanya benda benda kecil dan remeh tapi penting. gempak weii. seniors semua baik baik. sabar je jawab pertanyaan kitorang yang kadang kadang huhh -.-'.

yeay yeay!!! lagi lah tak sabar^^.

pen off.

babai olls...
peace  and
assalamualaikum...

Driving #4

assalam peeps..

huhu.. dengan rasminya minggu depan aku kena menghadap test kereta dan motor. huhahuha..
kenaling beb.. kereta testnya dijadualkan 25 jun while motor 27 jun...

so far okey je. jalan raya pun cikgu aku kata kira pass lah.. motor pulak, titi dah tak jatuh. well, let just see hows the result.

kat rumah aku dah berjaya bawak dari rumah aku ke rumah nenek aku^^. hoihoihoi.. tersengih sengih sampai ke sudah.LOL

inche JPJ you better be nice to me.. hohohoXD

pray for the best, enjoy the test????

babai and peace y'all...
assalamualaikum

Thursday, June 13, 2013

Immortal Friendship

assalam peeps...

kelmarin, rabu, 12th of june, kawan aku, ummi and che ton datang rumah aku. diorang bukan mencemar duli semata mata nak jumpa aku pun, tapi datang sebab nak suruh mak aku cop dan sain sijil sijl diorang. tapi dah alang alang datang, che ton mintak tolong aku buatkan satu self introduction, education and career planning essay. so, kitorang buat lah sama sama. che ton ni akan further study in civil engineering manakala si ummi ni pulak in architecture. memang aku salute lah diorang. yang tak tahannya si che ton ni, dia punya planning, tp asyik tanya kitorang 'pastu nak buat apa'. 'manalah aku tau perancangan hidup kau' balas aku dan ummi.. hohoXD

pastu kitorang borak borak, cite pasal kawan kawan yang lain, gossipping, haha tak boleh tinggal yang tu, tp gosip benda baik je ok! tapi apa punya baik la kawan aku ni siap bawak cerita hantu kat aku. siap dengan bukti gambar sekali. benda tu betul betul duk belakang ummi. boleh nampak dengan jelas wa cakap luu. memang lah korang terbaik. dah la aku duk sorang petang tu. haa jaga jaga belakang korang. tak ada apa apa lah.. Allah kan ada. takut kat Allah dah cukup.

apa apa pun, untuk che ton dan ummi serta kawan yang lain, aisyah, syidah, amalina, asiah, zati, wani, aku doakan korang berjaya. fyi, kitorang dah merupakan classmate sejak darjah satu tau. sejak tu kitorang jadi kawan baik sampai sekarang dan inshaAllah hingga ke Jannah. amiin^^

peace y'all and babai
assalamualaikum


Wednesday, June 12, 2013

Blessing In Disguise

assalam peeps...

hmm... aku selalu percaya everything happens for reason. semua yang berlaku ada hikmahnya.
kes mara tak keluar-keluar kan lagi surat tawaran penuh sudah menyebabkan aku dapat ramai kawan baru yang akan sama sama pergi ke KMS. aku jugak dapat kenal kawan baru yang ambil kos sama. selama ni aku duk takut kena pergi KMS sensorang.. haha, sekarang aku dah rasa happy + excited instead^.^

yeayy.. tak sabar tak sabar... kawan kawan kite jumpa kat KMS ye :]

babai and peace y'all
assalamualaikum

Sunday, June 9, 2013

Kolej Mara Seremban #1 (checklist)

assalam peeps...

masa aku first dapat tahu aku dapat msuk kms, aku try la search info pasal kms ni. tapi, susah sangat nak dapat. tak banyak info yang aku peroleh. nak nak lagi untuk kos aku, linguistik. yang ada pun tesl. so, now aku nak ambik inisiatif untuk update info info mengenai linguistik @ kms. since surat tawaran penuh belum dikeluarkan leh mara, registration booklet pun belum available lagi until 17th of june, so for now tak banyak lah info yang boleh dikongsi.

cuma, buat masa sekarang aku dah dapat info mengenai dress code dan barang barang yang perlu dibawa ke kms.

apa tunggu lagi, kms-ians-to-be, lets dive in^^

1. RUPA DIRI

- Pelajar Lelaki
-Rambut hendaklah kemas dan pendek (tidak mencecah kolar baju), tidak
menutup telinga dan dahi, tidak berekor, tidak diwarnakan dan tidak
mengikut fesyen barat contohnya `punk’ atau `skin head’ atau yang boleh
menghilangkan identiti seorang lelaki.
-Pelajar lelaki dibenarkan menyimpan misai dengan syarat ia dijaga dengan
kemas dan pendek. Jambang dan janggut tidak dibenarkan.
-Tidak dibenarkan memakai rantai, gelang dan subang.

-Pelajar Perempuan
- Semua pelajar Islam digalakkan memakai tudung.
- Pelajar dinasihatkan supaya tidak memakai bahan solekan yang berlebihan
dan tidak memakai barang-barang kemas yang berharga.
-Kuku bersih dan pendek.

2. PAKAIAN

-Pelajar Lelaki
- Kemeja sebarang warna dan corak berlengan panjang/pendek.
-Seluar berwarna gelap dan bertali pinggang berukuran 1 – 1 ½ inci lebar.
Seluar `Jeans’ (sebarang warna) tidak dibenarkan.
- Kasut kulit / PVC berwarna hitam / coklat dan berstokin.

- Pelajar Perempuan
- Baju kurung sebarang warna dan corak.
-Tudung yang bersesuaian
- Kasut kulit / PVC berwarna hitam / coklat.

Senarai Keperluan Peribadi:~

Setiap pelajar diwajibkan membawa perkara-perkara berikut mengikut keperluan:

a). Pelajar Putera
1. Kemeja lengan panjang / pendek sebarang warna
2. Kemeja batik lengan panjang (1 pasang)
3. Seluar panjang / slacks warna gelap (3 pasang)
4. Tali leher
5. Baju Melayu lengkap termasuk `samping’ dan songkok (1 pasang)
6. T-shirt berkolar
7. 2 set cadar dan sarung bantal
8. Bantal
9. Sandals / Selipar (1 pasang)
10. Selimut
11. Kasut Kulit / PVC hitam / coklat gelap (1 pasang)
12. Stokin (3 pasang)
13. Kasut Sukan (1 pasang)
14. Track-bottom
15. Keperluan peribadi

b) Pelajar Puteri
1. Baju kurung sebarang warna / corak (1 corak batik)
2. Telekong
3. T-shirt lengan panjang berkolar
4. Perkara (7 – 15) sama seperti untuk pelajar putera

Nota:
Barang-barang keperluan seperti penyangkut baju, baldi, sabun, berus gigi, ubat gigi dan lain-lain
boleh dibeli dari kedai koperasi kolej.

haaa...semua ni kira benda yang wajib di bawa. tapi korang masih lagi kena tambah barang barang seperti:-

-alat tulis
-laptop
-mp3
-kalkulator
-handphone
-barang barang penjagaan diri
-dictionary
-al-quran & kain sembahyang *for muslim
-payung *sediakan sebelum hujan^^
-etc lah

itu saja yang kau boleh fikir nak bawak buat  masa ni. so, kalau ada sesiapa nak tambah atau tegur, do in comment box :] harap dapat membantu.

sumber: KMS

babai and peace y'all
assalamualaikum


Segmen Button Runningman

assalam peeps..


1.Nama pada Button : zahiah zuri
2.Warna : oren

#iloverunningmandamnmuch
babai y'all
assalamualaikum

Driving #3

assalam peeps..

haaa.. minggu ni aku pergi dua kali kat sekolah memandu.. haha.. macam biasa, start dengan motor, haaa incik titi nampak macam dah nak berbaik dengan aku. round first aku berjaya menyeberangi titi tu, and for the second round, aku jatuh. tapi dah nak sampai hujung. so far, ak lah kot.

kereta pulak, cikgu biarkan aku drive sensorang buat parking, 3 penjuru dan bukit. cikgu kate dah ok lah tu, bleh drive sorang sorang. then, next class, dah boleh keluar jalan raya. huhu.. haru jugak. aku paling takut kalau drive kat tempat banyak kereta. tapi dah namanya jalan raya mestilah banyak kereta.. hmm..

still, i'm hoping for the bestest^^

peace y'all
babai
assalamualaikum

Saturday, June 8, 2013

Oh Mai Mara

assalam peeps..

yesss... once again, mara dah berjaya buat kitorang cuak buat julung julung kalinya. haha.. mara dah janji untuk keluarkan surat tawaran penuh pada 3 jun lepas tapi ditunda ke hari ni yakni 8 jun. tapi sampai sekarang 8 jun, pukul 11:45pm, nothing. macam macam dah kawan kawan aku komen. 'we are so pissed' la. 'mara forever janji melayu lah. lucu pun ade kalau baca. bak kata kawan aku yang lain, 'dah orang nak bagi kita duit, sabar je lah'.. aku suka gila statement ni. lol.

apa apa pun, takde apa yang aku boleh buat selain tunggu tunggu dan tunggu...
assabru minal iimaan^^
fasbir innallaha ma'assaabiriin :]

peace y'all
babai
assalamualaikum

Wednesday, June 5, 2013

Driving #2

assalam peeps..

siang tadi, untuk kali ke-5 aku pergi belajar memandu.. hoi hoi hoi... cikgu dah ajar bukit^^
okeyh, started with motor, macam biasa, Incik TITI masih lagi tak nak berbaik dengan aku. tapi tapi dan tapi, aku dah pandai buat emergency brake. lalalalala.. terseret wooo.. haha

lepas tu, kereta. started dengan ulang semula parking dan 3 penjuru. ok jer. lepastu buat bukit. pun ok je. cuma terlepas penanda la, termati masa nak naik bukit la, tertekan brek dengan miyak sekali gus la. ehek ehek..ok ke tu?? biasalaa first timer. mane ada orang boleh pandai dalam masa satu hari. ye dakk?

haaiihh.. kena tunggu lagi untuk next class. praying and hoping for the best.. weeheee XD

peace y'all...
babai...
assalamualaikum...

Sunday, June 2, 2013

Driving Drives Me Crazy

assalam peeps..

haaa... ni aku nak cerita.. aku belajar memandu ni dekat Institut Memandu Lamar Bakti a.k.a LB.. haaa lamar siap kaww..

ehhh.. takde la ghupe ini LB tuh. tp sekolah yang macam ni la
aku duk imagine bila sebut sekolah memandu. ahakss

buat masa sekarang ni baru empat kali aku pergi belajar motor and kereta. dulu sebelum start belaja kemain eksaited tak sabar sabar, bila dah start blaja, adusss,, bukan nak kata la, haha, tp boleh membawak ke stress tau=.="

okey, motor.. tersangatlah buat aku cuak setiap kali pergi belajar. korang kenal incik TITI. aiyohhhhh.. memang dari mula lagi aku dah nampak dia kecik besar kecik besar je. sepanjang aku belajar, sekali je tau dia bagi aku rasa tak jatuh, selebihnya hampeehhss. chegu pun dah berbuih bagi tips kat aku, mula mula laju, pastu slow, kalo nak jatuh lajukan sikit. tapi aku,, jatuh memanjang.. apa aku boleh buat.. aku GELAK sensorang kat atas motor tu.

ni INCIK TITI (tenkiupakcikgugel)

lagi satu, emergency brake, memang aku surrender awal awal.. memang tak pernah nak menjadi. terseret sikit je kalau pernah pon. sampai chegu cakap, awak brek macam nak berhenti ambik adek awak balik sekolah-.- wat de hen!!!

okey, move to kereta. kereta, tak de banyak masalah sangat pun. cuma aku tak boleh nak tengok kedudukan kereta dengan betul. i mean, aku asyik nak tengok stereng sedangkan kalau drive kena tengok depan. overall okey lah. tu kat institut. kat rumah pun aku test drive jugak. sape jadi chegu aku?? hadek aku. ngajar punya garang mengalahkan aku nak test dengan dia. act, dia marah sebab aku asyik gelak kalau tak boleh nak buat..nak buat macam mana dah aku tak pandai.. hehe sabo jelah^^

next class, aku akan belajar bukit pulak. aku dah dapat imagine betapa blur dan harunya aku bila nak naik bukit tu.. hewhew. ingat pasal ni pun dah boleh buat aku cuak @:(

peeps, wish me luck okeyhh.. hope aku tak end up macam best friend korang:-


till we meet again [:
peace y'all and babai
assalamualaikum...

Me And Jealousy

assalam peeps..

haha.. tajuk hang.. tak baik betol..

sebenarnya aku bukan cemburu buta malahan tidak juga cemburu rabun, aku cuma cemburu ngan kawan kawan aku yang dah pegi studi dekat matrik dan universiti masing masing. kenapakah??? aku tak akan pergi belajar ke???

bukan lah.. memang la aku pun akan ke ipt pilihan aku awal bulan julai ni, tp aku still cemburu dengan mereka. sebabnya, dorang dah macam buat maahad kedua kat ipt dorang.. maksudnya, kawan kawan aku yang dah pergi uni dan matrik sume ada geng.. dekat usim, kmkulim, kmpenang, even uitm puncak alam nun pun berlambak kengkawan aku. sementara aku pulak terkedek kedek(ye ke) sensorang jap lagi. tapi ta kpe lah.. tu baru challenging namanya, nanti aku akan dapat ramai kawan baru(nak sedapkan hati punya pasal)

haha.. tu bukan aku cakap ehh.. patrick yang cakap XP

hahaha.. sebenarnya tak de apa apa pun.. aku just rindu dorang like crazy.. to all my friends,belajar baik baik, jaga diri baik baik, kekalkan benteng yang dah dibina selama 5 tahun di maahad, sebarkan kebaikan, hidup dalam identiti islam, ma'attaufiq wannajah [=

to all my friends, always remember this, you all are my best friends; if someone break your heart, then tell me, I’ll break their face.bhahahahahahahaXD

till we meet again
peace y'all and babaibay
assalamualaikum^^





Wednesday, May 22, 2013

Down To The Memory Lane

assalam peeps..
haha tajuk bajet best..


siang tadi aku, atilia dan na telah berjaya menghimpunkan diri ke bumi maahad yang penuh barokah untuk julung julung kalinya sebelum melangkah ke alam universiti.. sangat gembira bila dapat jumpa, salam dan borak dengan chegu chegu yang gojess dan ohsemm.. sekali gus aku nak tanya pendapat chegu chegu pasal kos linguistik, dan bahasa inggeris yang aku dapat ni. most of them suh aku cuba benda baru dengan terima tawaran mara tuh. antara pendapat chegu chegu:-


ustazah rosmalaili: ikot awak lah, mano-mano pon samo jah. cuma uia islamik siket.
                           kalu hak mara ni keno pandai lah jago diri molek.

cikgu suhaila: laa nak ambik linguistik, mace cikgu yo jugok... :)
aku             :  sedak dok maso cikgu blaja tu..
tibatibadengantidaksemenamena, cikgu aini: sedak aponyo! buke makanan nak sedak sedak. kalu makanan buleh jugok ngup ngap ngup ngap, oyak sedap..
aku dan na: gelak golek golek...
cikgu suhaila: tahulah cikgu, atas awaklah. kalu minat terimo..

teacher zainara: ok lah tu kalo bleh oversea. nati awak takyoh balik.. sambung terus master ngan
                       phd. nati buleh lah jadi lecturer ko.. :)

dan yang ni paling best,
teacher nafisah: gi lah, gi, buleh oversea doh tu. bo mikir. gi gi.. nok mikir gapo lagi.. gi!!!
aku                : ho ho teacher, sayo gi lah nati..XD

hahaha,, sangat best.... yang paling best sebenarnya dapat borak ngan cikgu... rindoooo maahad :,)

dan lepas tu, bermulalah aktiviti penggamitan nostalgia dolu dolu (bunyi macam dah tinggal sekolah 10 tahun)

kitorang semayang dalam kelas, pegi beli nasik dekat pasar, lepas tu tapau air yang kitorang selalu beli:- jagung cincau, horlicks, tea o beng laici, laici susu. ummpphh sedapnyer..



makan dalam kelas 5Khadijah2 macam dolu dolu
tak tahu lah bila pulak boleh jumpa :,(

bhabhai olls...
peace y'all..
assalamualaikum :)

Monday, May 20, 2013

Mara's Result

assalam peeps..

setelah nak naik juling mata aku tenung laptop,, cuak tahap tak cukup neurotransmitter akhirnya bleh jugak aku tembus website inche mara. dan resultnya... treng teng teng-------------------------->

TAHNIAH!!!
ANDA BERJAYA MENDAPAT TAWARAN DARIPADA MARA SEPERTI BERIKUT:-
Nama:NUR ARIFAH ZAHIAH BINTI ZURI
No. Kad Pengenalan:95020303****
Kursus Ditawarkan:LINGUISTIK
Institusi Persediaan:KOLEJ MARA SEREMBAN (KMS)
Alamat:JALAN AMINUDDIN BAKI
:70100 SEREMBAN
:NEGERI SEMBILAN
:
Tarikh Pendaftaran:3 JULAI 2013
Masa:8.30 AM



hahahahaha.... sekali lagi aku nak gelak... linguistik la pulok dohsss.. hadooiiihhh...
takpe lah, at least tenang dah sikit hati aku lepas tahu result ni.. haha.. act, aku sedikit bangga dengan diri aku sebab aku dapat jugak tawaran daripada mara sedangkan ramai lagi tak dapat. bhahaha.. ape punya statement lah.. i think it's more to bersyukur sebenarnya.. apelah aku ni..
first of all alhamdulillah.. all the praises to Allah :)

tapi aku rasa hati aku masih menjurus ke iium.. heeee... tp tengoklah.. pohon doa mudah mudahan dapat buat pilihan yang terbaik..

thats all for now..
peace and babai y'all..
assalamualaikum..
assalam peeps..

harrdowwhh.. cuak aku,, tadi punye lah susah nak tembus website iium,, last last dapat lah.. ok, aku kne daftar 9hb jun 2013. dkt cfsiium petaling jaya.. aku dah happy hoi hoi ya hoi lah.. tp skarang ni yang buat aku bedebar balik is mr. mara... aiyooo punyelah lambat nk kluor resultnye. walaupun aku tak meletakkan harapan yang tinngi kat mara ni, tp aku still nak tahu result nye.. tak kisah lah kalau aku gagal sekalipun.. aku cuma tak suka nak berteka teki macam ni..

kita tunggu lah detik 5 petang ni, macamane ketupusannya.. harharhar.. tak pasal pasal gelak sendirik..

#ehh chopp, ade tak antara teman teman yang thu bila result interview jpa nk kluar..mind share :)

babai olls.. nk teruskan debaran dan cuakan sensorang nih.. haaiihh =..=
peace y'all..
assalamualaikum..

Friday, May 17, 2013

*+*+*+*IIUM+*+*+*

assalam peeps...

17 mei 2013.. hari yang aku tunggu tunggu akhirnye tiba,, hari penting apekah ini?? hari jadi aku kah??
ohhh tidak sama sekali.. act, hari ni result upu keluar.. so, aku memang excited  nak tahu aku dapt ipta mana.. then bila aku cek.. jeng jeng jeng------------------------------------------------------------------->

NO. KAD PENGENALAN/MYKAD:95020303****
NAMA:NUR ARIFAH ZAHIAH BINTI ZURI

TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:
KOD PROGRAM:Y0150 
NAMA PROGRAM PENGAJIAN:ASASI BAHASA INGGERIS (Bumiputera sahaja)
:UIAM - UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA MALAYSIA (UIAM)

alhamdulillah.. akhirnya aku dapat ipta dan course first choice aku..
persoalan yang timbul sekarang adalah, adakah aku nak pegi??.. memandangkan aku dapat jugak matrik penang. hmmm,,, kalo aku terima matrik, maksudnya aku rela untuk bergelumang dengan science stuffs for years ahead. aku agak tidak rela. so, for now i prefer uia.. tp aku nk tunggu mara. kalo aku dapat mara, so babai lah uia. kalau x memang jodoh aku lah tu ngan uia.

so, kalo  ade sesape yang bru dpt thu dia nk further kat mane do share :). and to 'iium'ians or 'ipta/s'ians do give your awesome opinion and advice. it would help me a lot.
tq guys..
babai...
peace y'all..
assalamualaikum...

Wednesday, May 8, 2013

Goose's Dream

assalam peeps...


by: insooni :)

here is the translation:-


I have a dream,
Even if I'm thrown away or ripped to shreds
Deep in my heart
I have a dream as precious as gem

If by chance, without a reason,
Somebody ridicules me behind my back
I should be patient
I would wait just for that day.

As you always worry,
You say that foolish dreams are poisonous.
Just like a book that tells us about the end of the world
There's the reality that we can't turn back already

Yes I have a dream.
I believe in that dream
Please watch over me
Standing in front of that cold wall called fate
I can firmly face it

One day I will pass over that wall
And be able to fly As high as the sky
This heavy thing called life can't tie me down
At the end of my life, on the other day that I can smile, let's be together

Yes I have a dream.
I believe in that dream
Please watch over me
Standing in front of that cold wall called fate
I can firmly face it

One day I will pass over that wall
And be able to fly
As high as the sky
This heavy thing called life can't tie me down
At the end of my life, on the other day that I can smile, let's be together

Yes I, I have a dream
I believe in that dream.
Please watch over me
Standing in front of that cold wall called fate.
I can firmly face it

One day I will pass over that wall
And be able to fly
As high as the sky This heavy thing called life can't tie me down
At the end of my life, on the other day that I can smile, let's be together

apesal plak lah aku pegi post lagu ni... suka hati aku lah blog aku.. bhahahaha.. out of my rationality for a while..XD
ok back to the song.. sebabnye lagu ni very very inspiring and motivating..
mesti korang tertanya tanya kan, kenapa 'goose', ape kena mengena dengan angsa, tak dek binatang lain ke?? suka hati pencipta dia lah nk letak tajuk apa, yang korang sebokk apesal.. huh!!..XP
hahahaha... takde lah, sebenarnya lagu ni kira macam diekstrak (betul ke vocab aku ni) dari citer yang mak-mak, kakak-kakak, macik-macik, chekgu-chekgu(tadika) dokk sibok sangat citer kat kte dolu dolu which entitled THE UGLY DUCKLING sebenonyerrr..
kan yang cite anak itik yang hodoh, slalu kene buli ngan adik beradik itik angkatnya yang lain, haaiihh,,, kesian dia.. tapi last last grown up as a very beautiful, gorgeous, meletop vavavom swan... yeayy \^^/ padan muka adik beradik itik angkat dye yang suka kacau and buli dia tuh.. huhXP
moral of the story, don't stop believing and hoping for the better tomorrow, because the future hasn't arrive yet. jangan duk pikir kalau hari ni hidup kita macam tak best, esok pon akan jadi tak best jugak.. no no no no...

#heee.. just absorb the goods, and ignore the nonsense..
babai peeps..
peace y'all..
salamun 'alaikum :)


Sunday, May 5, 2013

Gathering Together Gathered

assalam peeps...

semalam 4/5/2013, sy and kawan2 dah wt gathering kat kb mall.. best gler.. walaupun masih tak semua hhadir tapi boleh lah mlepas rindu.. ni pon blom start study lagi, masing masing dah start membizikan diri, tak tau lah kalau dah start blaja.. tak tau lah nk curi masa macamana utk gathering.. heee.. tgk lah gambar gambar yang sempat diambil:-


pihak penganjur




mya, alia sila jeles.. hahaha jahat gila akuu.. tak best tau mya ngan alia tak dok.. 

#true friends are never apart. maybe in distance, not in heart. lotsoflove
peace y'all....
babai...

Saturday, May 4, 2013

KLIBF XD

assalam peeps...

kuala lumpur international book fair dh berlangsung di pwtc buat julung julung kalinya. dan sy tak terkecuali menjengah book fair tu untuk tengok keadaannya.. fokus utamanya adalah novel ANTHEM karya HLOVATE and HLOVATINTA nya.. so,sy and macik saya bertolak ke pwtc menaiki lrt dri tbsbts.. sesampai je kat stesen pwtc, maunya tak tenganga mulut kitorang,, manusia macam sardin punye ramai.. berasak nak beli tiket dsb... ade yang bawk family dan ade jugak rombongan bebudak sekolah..

kitorang pon menapak lah ke pwtc.. kitorang main aci redah je sebab same2 tak tau nak tuju kemana.. huuu.. dah kitorang nampak orang ramai masuk satu dewan ni kami pon masuk jugak lah.. and guess what.. gerai first yang sy nampak.... jengjengjeng.. JEMARI SENI... yeayyy yeayy..



ape lagi,, target utama, anthem (dapat), versus(dapat), hlovatinta??? takdepon kat rak.. ble tnye kakak yang tgh susun buku, nk tau dye jwb ape.. a very great word.. SOLD OUT.. huwaaa TT.TT..
jaoh2 sy dtng sampai kaki kakak jawb buku tu  dh  abis.. takpe lah akak... bg mencukupkan RM50 bagi mendapatkan note book js, sy rembat jugak 5 tahun 5 bulan.. hehehe.. cute jer buku tuh.

hehe.. esok GE13.. selamat memilih..
kbabai..
peace y'all..


Friday, May 3, 2013

Special May Giveaway by Atiqah and Husna

assalam peeps..



haha.. kali ni aku plak jd mangsa tag che miaa.. takpe2.. thanks anyways..
apelagi.. jom join ramai2..

Friday, April 26, 2013

kakak chantekk

assalam peeps..
salam jumaat..
hehe.. al-kahfi dh ke belum?? sempat lg nih..

the beginning... pada 13 april lepas berlangsungnya majlis anugerah utk pelaja2 cemerlang maahad muhammadi perempuan kota bharu.. Alahamdulillah i was one of the receiver,, pagi2 siap2 pegi skolah.. actually sy tak excited pon ngan penerimaan anugerah tu tp x sabo2 nk jumpe kengkawan.. walaupon x dpt jumpe sume, at least dpt la melepas rindu dendam ngan yang sempat jumpa. best sngt sbb dapat kongsi2 citer, paling best skali same2 check iv mara.. haha.. And Alhamdulillah most of us dapat twrn iv tu.. yeayy.. ini adalah antara cutie pies yang sy sempat jumpe msa majlis...

hajar and atilia
plak yang kitorang terima(ingt nk bg duit,, bhahaha*mateberwang*)

kuya comeyy yang amat

kwn2 yang teramat ohsemm and gojess. wat liqa' cite pasal mase depan . kuikuikui
lepas abis majlis, headed off to kbmall.. nk jumpe member plkn plakk.. dah tak sanggup nk menanggung rindu yang menebal di dinding hati.. hohoho... tp sempat jumpe sorang je.. ira umie... tp xpe,, memang aku nk jumpe dye sorang pon.. bedmate,, TT.. tp sedih sbb tak sempat nk berbual lame.. sy pon duk heret lah incik kamera, tp tak sempat pon nk snap gamba dye.. tak nk tau ke knape sy panggil dye umi.. eheh.. sbb mase kt plkn dulu dye ni ktua dorm sy.. so memang macam mak kitorang ble dia kejut kitorang bngun tido dgn alunan makyong yang amatlah "merdu" huhu..


lepas jumpe dia, peluk cium bagai,, sy pon tunggu lah my mom yang tgh duk shopping lagi. tibe2 ade la sorang pak guard ni sruh sy and abah beralih tempat sbb dia cakap maya karin nak lalu.. hello pacik, did you say MAYA KARIN? that beautiful pontianak? izzah? biaq betik.. sy pon ape lagi, ingt tak sy cakap incik kamera yang diheret tanpa diguna, tak semana-mena dikeluarkan. dan sebaik shja melintasnye makhluk cantik ni, dengan besunye shutter incik kamera ditekan tanpa belas kasihan.. comeyy jjetak siott.. sampai abah ajak balik pon x nak bergerak.. maya karin is right in front of my eyes.. sy rase orang2 yg ade kat duk tgk2 kat sy dan adekk. mane taknye, dgn baju kurung n telekung labuh, sy terlihat yang paling bersungguh snap gambar retiss.. hahaha.. hey peeps,, everything is not what it seems.. hehe..
hah ni gamba2 kakak chantekk yang sempat disnap:-








seriously cantik kan... haaa..
sampai sini dulu ini kali..
peace y'all..
babai..
assalamualaikum..








Monday, April 22, 2013

assalam peeps..
kaifa haalukum jamian?? haha lame dh x cakap arab,, rindu lah pulak. hehe

penah jiwa kacau dan rasa 'forever alone'? mesti pernahkan,, same lah sini..
kadang2 sy terfikir, knapa bile kite ade masalah jer mesti nk jiwa kacau, meracau tak tentu pasal.. pastu mula lah cakap *sume orang tak paham aku, sume orang tak nak dgr cakap aku, aku sengsorang jer kat dunia ni... huh.. apehal sbenanye..

tak ingat ke, ade ramai yang syg kte, jaga kte.. first and the highest, the one who knows us the most, Allah The Almighty, kte cakaplah, ngadu lah, merungutlah kat Allah, He hears and understands our prayer even if we cannot find the word to say them.. He knows the best for us.




then, kite ade mak dan ayah.. eh tak payah lah kalo ade masalah siket2 cari pakwe, makwe.. yg kite paling lama kenal pon tak sampai separuh umur kite pun.. mak ayah kte lebih kenal kite lebih lagi drp kte kenal dri kte sdiri... and for sure dorang hidup lagi lama dri kite,so, tak payah cakap lah dorang takkan paham kite..


hope kite slalu boleh ingat yang ramai yang sayang kite lebih dri yang kita sangka.. tak payah nak 'forever alone' sangat.. ingat you are never alone. bila orang sisihkan kite, kita masih ade pencipta orang tu which is Allah.
muhasabah utk kte dan diri sendiri jugak..
#notasiku: sy sayang Allah, ma and abah saye :) awak macamane?
peace yoo...
babai,,
assalamualaikum.

Wednesday, April 17, 2013

gwiyomi

assalam peeps...
sana gwiyomi,, sini gwiyomi..
truly gwiyowoo...
ade sape2 tak tahu gwiyomi ne apekebendenye.. hah sini sy letak lagunye..


cutekan?? tp dye ni boleh diklasifikasikan sebagai extremely attached girlfriend lah kot...
hehe.. selamat mencuba..
kuikuikui.. apekah -_-'

Saturday, March 30, 2013

Mega Topup Giveaway by Incik B & SS

assalamualaikum peeps..

jom join ramai2:)




Segmen : Tambah Followers by Nurul

assalamulaikum peeps...



done :)...

Mini GiveAway by ainamansor.com

assalamualaikum peeps....

jom join :)
Bismillahirahmanirrahim...




 photo bannerGA-2_zpsa0ed0dc9.gif


Langkah mudah untuk join:

1. Klik link 1 dan 2, tunggu sampai habis loading! Kalau tipu, tak berkat oooo :p

2. Follow Aina Mansor, Sheila Salim, Normi Nieza, Farah Waheeda, Budak Vanila dan Adam Faiz

3. Add to G+ Circles +Aina Mansor dan +Farah Waheda Wahid

4. Like page










5. Buat entri bertajuk Mini GiveAway by ainamansor.com

6. Copy coding yang disediakan dan pastekan ke dalam entri

7. Tinggalkan URL entri dalam ruangan komen ini SAHAJA!


Terpulang untuk tag blogger lain ataupun tak :)

Senarai hadiah:

Top referral

URL blog akan diblast kepada 10,000 cbox menggunakan software Referrer X

Kelebihan : UV akan meningkat dan follower akan bertambah



Random.org

Blog review x 5 - Farah Waheeda

Topup RM5 x 2 - Normi Nieza

Blog review - Budak Vanila

Topup RM 10 x 1 - Sheila Salim

Blog review x 3 - Sheila Salim

Banner blog x 2 - Adam Faiz

Tapak iklan x 2 - Adam Faiz









29/3/2013 - 29/4/2013

Segmen Topup By Afiqah Adzan

assalamualaikum peeps,,

jom join this segment,, sempat lg ni....



klik banner untuk join :)

tag: mya, alia
haha.. done..:)

Thursday, March 28, 2013

bila cik orange buat cupcake

assalamualaikum peeps...

sebenarnye tjuk atas ade sambungannya, "dengan cik merohss"..
hah 'o'..  aq wat cupcake??? jadi ker???
oiitt,, see the leg larhh.. opkoz la jadi.. tapi fakta yang satu ni aq x leh nak terima...
huh..cik merohss pandai wat kek lebih dulu dari aq.. huh,, tapi takpe,, akan ku buli manusia itu suh dye wat kek sokmo2.. muahahaha... oppss... over pulakk..
cik orange wehh,, terime je lah kenyataan yang ko tuh x pandai wat benda alah ni.haaihh=.=,,
sini ade gambo2 kek yang cik orange dh wat ngan cik merohss,, silakan menjamu selera mata anda, hahaha,,,


hohohoho... dah kenyang???? bagoss..
kalo la boleh aq nk bagi sume orang rase.. *bajet sedapp*hikhik..

ok lahh guys...
babai ollss..
peace yoww..
assalamualaikum :)

Wednesday, March 27, 2013

HAPPY BIRTHDAY MYA DARLING

assalamualaikum peeps...

18 years ago, on 28th of march, a cute little baby was born... but now that little baby dah besar pon tapi still cute ;0.hohoho...

dye adalah amirah rushdan @ mirah @ mira @ mya...  
#terima kasih sebab sudi saem ngan ore
#terima kasih sebab sokmo nasihat ore... huhu.. *jadi mahal* is one of the advices...

last but not least,, HAPPY BIRTHDAY budak kecik yang ada impian besar... hopefully semua impian besar tu akn tercapai...INSHAALLAH..
may ALLAH ease and bless you..


I LOVE YOU SO MUCH MYA DEAR
babai ollss...
assalamualaikum :)

Tuesday, March 26, 2013

i'm proud to be maahadian

assalamualaikum peeps; 

disini aq ingin menyatakan bahawa aq sangat berbangga kerana berpeluang menjadi salah seorang drp pelajar SEKOLAH MENENGAH UGAMA (ARAB) MAAHAD MUHAMMADI PEREMPUAN KOTA BHARU...
terina kasih mama n abah sbb hantar ore skoloh sini :)

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SPM TAHUN 2012 

MAAHAD MUHAMMADI (P) KOTA BHARU


Photo: US (;
us, kami, kitorang

Keputusan rasmi telah diumumkan oleh YBrs Th Hj Mohd Mansor Hj Daud, Mudhir MMP. Kelulusan kekal 100%. Keputusannya adalah seperti berikut :

11A+ (semua A+) : 1 org (Nur Ain Afifah Shaharudin)

10A+, 1A : 2 org (Nur Dini Ahmad Zawawi & Tg Fattnin Alya')
10A+, 1A- : 1 org (Nadyaa Afiqah Azerin)
-------------------------
Keseluruhannya SPM tahun 2012 :

11A - 31 org (thn 2011 - 23 org) meningkat

10A - 22 org (thn 2011 - 13 org) meningkat
9A - 20 org (thn 2011 - 18 org) meningkat
8A ke atas - 109 org
6A ke atas - 224 org
Pencapaian ini adalah yg tertinggi berbanding drp thn2 sebelumnya. TAHNIAH & SYABAS..Teruskan kecemerlangan ini utk mencapai MISI dan VISI - menjadi sekolah TERUNGGUL di MALAYSIA menjelang 2015.

SPM punye RESULT -.-'

assalamualaikum peeps..

huhu.. akhirnya tamatlah sudah perkhidmatan aq untuk negara. #takdop doh la ore nok panggil aq WIRAWATI or RIMAWATI???

lepas plkn aq duk rumah jadi orang yang tak bertamadun kejap dengan aktiviti harian:-
tido->bangun->makan->tengok tv->ngadap laptop->tido balik.. molek sunggoh perangai..
tuptup,,, hari result pon menjelma... aq nk kate berdebar tu takdelah tp aku tkot result aq akan buat family aq especially mama n abah aq kecewa:(...

pagi tu mama aq duk telefon dri sekolah dye... duk cakap result anak kwn2 dye... aq yang takdek perasaan ni dengan x semena2 dalam perut ade rerama.. pastu mama duk suruh aq cek ikot sms.. aq pon kumpul kekuatan n anta sms cek result.. lame jugak aq tunggu... tbe2 masok mesej.. dlm kpale aq,, okeyh sekrng x dek bende dh yang boleh ubah result aq.. aq x bukak trus tp tunggu mama aq blik n tengok same2 ngan abah skali.. bukak2 je msj tuh,, dye tulis:- 5A+ 2A 2A- 2B+

abah: alohh,, cket agy nk straight A.. tp takpo dh 9A..
mama: kak ngah, raso2 gpo hk x leh A tu?? rso x leh wt ko arituh??
aq: tau la ma,, addmath ngan sjarah kali... x pom kimia...*mode: redho jelah.. sapo suh mung malas..

pahtu g skoloh,, mudir duk berucap. this time quite short,, huhu.. sambil2 tunggu bual ngan kwn2 yang lme x jupo..
na: zahiah cek dh ko???
aq:*sengehh..
na: cek dohh!!! oyakla buleh brapo...
aq:*sengeh lagii... tunggu pahni tau lah..

pahtu cgu pom panggil plajar hk dpt straight A.. aq sengeh jah sbb tau dh x leh..hihihi..
then, cgu panggil plak plajr yg dpt 8A keatas.. akhirnye terpanggillah nama aq.. aq kat dlm hati *alhamdulillah dpt jugak aq naik pentas n ambik slip ngan mudir buat kali terakhir kat maahad ni:)

ble tgk result:-
bm:     A+
bi:       A+
math:  A+
pqs:    A+
psi:     A+
sej:     A
ba:      A
bio:     A-
+math: A-
fz:        B+
km:      B+

call cuma;
aq: gano,, ok x result ore???
cuma: ok sangat doh tuh..
aq: tp gila lah
cuma: gapo gila???
aq: addmath ngan bio dapt A...
cuma: meme gila pom..
#hmmm... fizik hok aq target x dpt plok A... xpo Allah thu hk terbaik utk aq..

dan dikesempatan ini saya NUR ARIFAH ZAHIAH BINTI ZURI @ ZAHIAH @ ZA ingin mengucapkan jutaan bahkan berbillion-billion terima kasih terutamanya kpd mama n abah, family, chegu-chegi, kawn2 yang layan jer perangai ore yang x berape nk senonoh nim... thanks a lot sbb slalu bg semangat n dorongan.. love u all so much..

apepun... alhamdulillah walhamdulillah walhamdulillah... takde kata ucapan lain yang diungkap selain alhamdulillah... inshaallah dengan keputusan ni, aq harap dpt further study kat tempat yang baik2 n dapat pelajaran yang baik2...

lastbutnotleast,, doakan aq supaya buat pilihan yang tepat n betull..#tengah pening nih nk apply u mne
=.='...
panjangnye aq tulis kali ni... lepas gian n teringin nk mnulis lps tgk mya n alia post psal result..
hikhokxD... Peace yow... jangan maree...
babai y'olls..
assalam...


Thursday, February 14, 2013

jom balik kem!!!

Assalamualaikum peeps...

Dah seminggu duk kat umah, kini tibalah masa utk aq blik ke kem merang suria..
Sepanjang cuti ni mcm2 benda aq buat...
Tp yg pling best ble dpt habiskan masa yg sgt best dgn kwan2..
Thanks anis, mya, basmah, atilia n na...
Frens till end..

Oklah... aq dh nk gerak ni..
Doakan perjalanan kami...
Merang suria holiday camp,, wait for me!!!
Babai olls..
Piss yow...

Saturday, February 9, 2013

Cerita-ceriti PLKN

Assalamualaikum peeps...

Fuuhhh.... (tiup habuk).. nampknyer dh lme sgt blog ni x diconteng... dh tumbuh kulat n fungi sgale...
Actually skrng bru dpt mse nk mencoret.. yelah sejak naik pangkat sbg wirawati negara nih... hehe...
Bytheway, nk citer sket perkara2 yg jadik kt plkn nun...
Ceritanya bermulanya disini....
Awal bulan januari arituh lpor diri kat kem plkn merang suria holiday camp. At first aq tkot jgk sbb papan tanda yg first aq tgk 'padang kawad'... ouhweh!!! Aq dh la x pandai kawad.. tp ble dh lme2 aq dh jdik addicted dgn kawad... setiap kali kene pakai full loreng, aq orang pling excited..
And yg pling best aq dpt g kem ni dgn kwn aq,, mya. Mya la yg bnyk nasihat aq ble aq hampir2 nk terpeleot.. hihihi..thanks mya dear..
ditambah pulak dgn kawan2 dorm yang x cukup wayar sumenyer... DI8 yg ohsem lagi gegaq gempita.. haha... thanks yuolls sbb sudi kwan ngan aq.

Sampai cni lh dulu...
Pisss yoo..
Babai ollss..