Friday, April 26, 2013

kakak chantekk

assalam peeps..
salam jumaat..
hehe.. al-kahfi dh ke belum?? sempat lg nih..

the beginning... pada 13 april lepas berlangsungnya majlis anugerah utk pelaja2 cemerlang maahad muhammadi perempuan kota bharu.. Alahamdulillah i was one of the receiver,, pagi2 siap2 pegi skolah.. actually sy tak excited pon ngan penerimaan anugerah tu tp x sabo2 nk jumpe kengkawan.. walaupon x dpt jumpe sume, at least dpt la melepas rindu dendam ngan yang sempat jumpa. best sngt sbb dapat kongsi2 citer, paling best skali same2 check iv mara.. haha.. And Alhamdulillah most of us dapat twrn iv tu.. yeayy.. ini adalah antara cutie pies yang sy sempat jumpe msa majlis...

hajar and atilia
plak yang kitorang terima(ingt nk bg duit,, bhahaha*mateberwang*)

kuya comeyy yang amat

kwn2 yang teramat ohsemm and gojess. wat liqa' cite pasal mase depan . kuikuikui
lepas abis majlis, headed off to kbmall.. nk jumpe member plkn plakk.. dah tak sanggup nk menanggung rindu yang menebal di dinding hati.. hohoho... tp sempat jumpe sorang je.. ira umie... tp xpe,, memang aku nk jumpe dye sorang pon.. bedmate,, TT.. tp sedih sbb tak sempat nk berbual lame.. sy pon duk heret lah incik kamera, tp tak sempat pon nk snap gamba dye.. tak nk tau ke knape sy panggil dye umi.. eheh.. sbb mase kt plkn dulu dye ni ktua dorm sy.. so memang macam mak kitorang ble dia kejut kitorang bngun tido dgn alunan makyong yang amatlah "merdu" huhu..


lepas jumpe dia, peluk cium bagai,, sy pon tunggu lah my mom yang tgh duk shopping lagi. tibe2 ade la sorang pak guard ni sruh sy and abah beralih tempat sbb dia cakap maya karin nak lalu.. hello pacik, did you say MAYA KARIN? that beautiful pontianak? izzah? biaq betik.. sy pon ape lagi, ingt tak sy cakap incik kamera yang diheret tanpa diguna, tak semana-mena dikeluarkan. dan sebaik shja melintasnye makhluk cantik ni, dengan besunye shutter incik kamera ditekan tanpa belas kasihan.. comeyy jjetak siott.. sampai abah ajak balik pon x nak bergerak.. maya karin is right in front of my eyes.. sy rase orang2 yg ade kat duk tgk2 kat sy dan adekk. mane taknye, dgn baju kurung n telekung labuh, sy terlihat yang paling bersungguh snap gambar retiss.. hahaha.. hey peeps,, everything is not what it seems.. hehe..
hah ni gamba2 kakak chantekk yang sempat disnap:-








seriously cantik kan... haaa..
sampai sini dulu ini kali..
peace y'all..
babai..
assalamualaikum..








Monday, April 22, 2013

assalam peeps..
kaifa haalukum jamian?? haha lame dh x cakap arab,, rindu lah pulak. hehe

penah jiwa kacau dan rasa 'forever alone'? mesti pernahkan,, same lah sini..
kadang2 sy terfikir, knapa bile kite ade masalah jer mesti nk jiwa kacau, meracau tak tentu pasal.. pastu mula lah cakap *sume orang tak paham aku, sume orang tak nak dgr cakap aku, aku sengsorang jer kat dunia ni... huh.. apehal sbenanye..

tak ingat ke, ade ramai yang syg kte, jaga kte.. first and the highest, the one who knows us the most, Allah The Almighty, kte cakaplah, ngadu lah, merungutlah kat Allah, He hears and understands our prayer even if we cannot find the word to say them.. He knows the best for us.




then, kite ade mak dan ayah.. eh tak payah lah kalo ade masalah siket2 cari pakwe, makwe.. yg kite paling lama kenal pon tak sampai separuh umur kite pun.. mak ayah kte lebih kenal kite lebih lagi drp kte kenal dri kte sdiri... and for sure dorang hidup lagi lama dri kite,so, tak payah cakap lah dorang takkan paham kite..


hope kite slalu boleh ingat yang ramai yang sayang kite lebih dri yang kita sangka.. tak payah nak 'forever alone' sangat.. ingat you are never alone. bila orang sisihkan kite, kita masih ade pencipta orang tu which is Allah.
muhasabah utk kte dan diri sendiri jugak..
#notasiku: sy sayang Allah, ma and abah saye :) awak macamane?
peace yoo...
babai,,
assalamualaikum.

Wednesday, April 17, 2013

gwiyomi

assalam peeps...
sana gwiyomi,, sini gwiyomi..
truly gwiyowoo...
ade sape2 tak tahu gwiyomi ne apekebendenye.. hah sini sy letak lagunye..


cutekan?? tp dye ni boleh diklasifikasikan sebagai extremely attached girlfriend lah kot...
hehe.. selamat mencuba..
kuikuikui.. apekah -_-'