Monday, December 26, 2011

Result o0o Result

assalamualaikum peeps...

result.. hmm result ape plak. PMR dah lepas. SPM taon depan... yaa.. kalo nk tahu, bg sekolah dibwh kelolaan Yayasan Islam, form 4 students perlu manghadapi satu exam yang diberi nama Sijil Menengah Ugama(SMU). so, tak de maknenye form 4 ni thun 'honeymoon' bg kitorang para calon SMU. kalau nk tahu lbih lanjut blehlah klik SMU ni. exam ni kitorang tempuh dgn jayanya start 16 sampai 24 Oktober aritu.


ble dpt tahu result dh nk kluar esok bersamaan 27 Disember 2011, automatically tangan jadi sejuk n menggigil satu badan bak kate omputeh campur melayu, macam ada butterflies in my stomach. mesti korang tertanye2 ape kelebihan sijil ni...hmm.. setahu sy sijil x dek la kelebihan pon. tp ilmu yang diperoleh mse bljr sume matapelajarn yang msuk exam ni sgt bergune dlm kehidupan. plus, kalo korang nk thu jugak, dulu, skarang rasenye dh x pakai, para pemegang sijil SMU ni bleh kawin tanpa menghadiri kursus perkahwinan. hehehe.. tp tu  bukan la motif sbnr untuk nk amik exam ni..

untuk pengetahuan korang, SMU ni mempertaruhkan 10Mumtaz(@A) bersamaan 14 subjek serta bersamaan jugak dgn 16 papers. ade beberapa subjek yang dgabung menjadikan bilangan Mumtaz yang dikejar adalah 10. 

apepon, doakanlah yang terbaik utk saya dan smua yang menduduki SMU.

nk tahu seperti apakah result saya,,, InsyaAllah sy akan hapdet nanti.. tunggu....

babai... assalamualaikum.....

5 comments:

  1. mek, hok xpyh amik kursus kawin tu sijil STU la..hok tgktn 6 bwh tu..bkn SMU..

    neway, bittaufiq wannajah!!!

    ReplyDelete
  2. weh.. SMU pon laa.. tp rasonyo x pakai dah.

    ReplyDelete